vineri, 22 martie 2019

Un Rose pentru o prmavara colorata - Crama Recas la Craiova


Crama Recas - Sortimente de vin
Momentul acela in care se aduna la un loc trei ingrediente magice (pentru mine) a sosit si la mijloc de martie. Vinul bun, branzeturile aromate si prietenii veseli s-au reunit de data aceasta intr-un loc special pentru mine, loc in care am petrecut seri de neuitat si am savurat mancaruri "cool":)

O noua editie a Branzeturilor cum se ...cuVin a avut asadar loc in centrul Craiovei, la restaurantul cu specific texan-mexican Fajitas Tex-Mex, evenimentul fiind organizat - ca de fiecare data - de Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro. Daca branzeturile au fost oferite - ca de obicei - de cei de la Delaco (carora le multumim!), vinul a venit de la o crama foarte cunoscuta, dar pe care nu am apucat pana acum sa o avem invitata in cadrul evenimentelor noastre: Cramele Recas din Banat. Reprezentatul cramei - Nicholas - ne-a povestit despre istoria locului, despre frumusetea viei si mai ales despre numarul mare de sortimente de vinuri pe care le produc si despre care nu stiam ca sunt produse acolo, de ingrijirea viei si de producerea vinului se ocupa nu mai putin de 3 oenologi.

Vinurile degustate au fost in numar de trei si am avut bucuria sa o reascultam pe Lenuta Neagoe, cea care ne-a povestit despre prunele, trandafirul sau fragutele pe care le simtim in pahare si in nas dupa ce gustam vinurile Recas. Tot de la ea am aflat ca aciditatea unui vin este data in mod natural de gradul de coacere a strugurilor - strugurii foarte copti au o aciditate mai mica, cei mai putin copti dau o aciditate mai mare - secretul sta in alegerea momentului perfect pentru culegere.

Am degustat 3 vinuri spuneam, asociate in urmatorul mod:

Regno Sauvignon Blanc + Brie si eventual crackers,
Regno Roze (Pinot Noir) + Maasdam Delaco D'Exceptie, 
Regno Negru de Dragasani + Gouda Delaco D'Exceptie si piper mozaic


Intre toate, preferatul meu a fost Regno Roze, un vin rose obtinut din Merlot. Colectia Regno Recas a fost creata special pentru a aniversa 25 de ani de la infiintarea Cramelor Recas si contine un numar de 8 etichete. Cu o alcoolemie de 12.5, acest vin este ideal pentru a fi servit rece, simplu, sau in asociere cu preparate precum salate cu peste, bucatarie asiatica, carne slaba de curcan sau pui ori chiar desert. 
 

Noi l-am asociat cu o branza olandeza asemenatoare cunoscutului Emmentaler. Maasdam Delaco D'Exceptie - caci despre ea vorbim - este o branza tare, dulceaga, din lapte de vaca, cu o aroma fructata, spre nuca.


Furnizorul de brânzeturi este Delaco – Fan Brânză. Delaco este unul din cei mai mari jucatori de pe piata de branzeturi din Romania, parte integranta a grupului francez Savencia, unul dintre cei mai mari producatori de pe piata de lactate la nivel mondial.

Regno Rosé (Pinot Noir) poate fi Culoare
Maasdam Delaco D'Exceptie duce spre Caldura 
Regno Rosé (Pinot Noir) + Maasdam Delaco D'Exceptie este Primavara

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu