marți, 14 august 2018

Spumante.... Frizante.... Degusta(n)te !



M-am gandit ca ar fi momentul sa va mai povestesc cate ceva despre vinuri, mai ales a a trecut ceva timp de cand nu am mai spus nimic despre asta.
 
Am ales sa va vorbesc acum despre doua vinuri spumante, pe care le-am incercat pentru prima data la ultima degustare. Aceste minunatii au fost aduse de doi prieteni ai evenimentelor noastre, oameni care participa adesea la acestea si completeaza de multe ori tabloul cu povesti despre vinuri, vie si arome.

Prosecco a fost primul spumant, oferit de Anya’s Delicatese. Primul partener din tara al Maestrului cafegiu Florescu/Delicatese Florescu-Bucuresti, acest magazin aflat in spatele Judecatoriei (in centrul Craiovei) ofera pe langa vinuri si cafea, dulciuri si .... delicatese de tot felul. Merita o vizita cand sunteti in zona 😊

Prosecco ese un vin de origine italiana, denumirea venind de la localitatea cu acelasi nume. Acest vin este un frizzante, adica are o efervescenta moderata. Obligatoriu servit rece, acest spumant poate fi servit intrega zi, chiar si la micul dejun. (i-auzi!)

Vinuri Craiova, prin reprezentantul sau Liviu Dorel Ionescu, ne-a oferit spre degustare si incantare Lambrusco. Daca Prosecco bausem de mai multe ori (diversi producatori), Lambrusco a fost la prima incercare.

Spumant rosé, acest vin are o culoare intensa si o efervescenta mai mare decat un frizzante. Denumirea acestui vin vine chiar de la soiul de struguri, cu o istorie indelungata, de pe vremea romanilor si etruscilor.

Aceste doua spumante sunt ideale pentru vara si toamna, dar merg de minune in orice anotimp pentru ca sunt usoare desi au ceva grade. Preferatul meu cred ca fost Lambrusco, un fel de dragoste la prima vedere 😊. Ca de obicei, eu va recomand sa le incercati pe amandoua si sa decideti dupa cum va dicteaza papilele gustative si inimioara.

Vreau sa amintesc faptul ca aceste evenimente sunt organizate de AsBO si DictionarCulinar.ro, sub obladuirea atenta a lui Daniel Botea, care mereu este sufletul si flacara vie a serii. Multumim Daniel!
Tot acum trebuie sa multumesc si gazdelor acestei degustari, si anume Five Continents – hotel si restaurant high class din centrul Craiovei.





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu