![]() |
Vinul preferat |
Mi-am luat La revedere la vara asa cum imi place mie cel mai mult: cu oameni langa mine, savurand noul si vechiul intr-o cupa de vin.
Asa cum ati ghicit deja, am participat la o noua degustare de vinuri si branzeturi Branzeturi cum se... cuVin, eveniment organizat ca de fiecare data de Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro.
Locatia - Restaurant Marmara - imi era cunoscuta deja, deoarece aici am mai participat la astfel de evenimente, dar am si mancat de cateva ori specialitatile bucatarului, preparate inedite din bucataria orientala.
Vinurile au fost oferite acum de Crama Budureasca, una dintre cele mai noi si mai mari crame din Dealu Mare, inaugurata in primavara anului 2013. Provenind dintr-o zona cu o intensa istorie in domeniul vinificatiei, inca din perioada Daciei, vinurile de aici pastreaza caracterul nobil al strugurilor.
Branzeturile oferite de cei de la Delaco au fost la inaltime, completandu-se perfect cu atmosfera, vinul si oamenii.

Vinul m-a surprins prin unicitatea lui... bine, toate vinurile sunt unice, insa acesta avea ceva aparte: culoare galben pai, cu arome de agrișe și fructe tropicale, gust plăcut de guava și papaya, cu o bună aciditate, curată, un final lung și plăcut.
Mozzarella este o specialitate de branza proaspata, usor sarata, care reuseste sa se imperecheze cu un vin bun si sa scoata atat propiile arome la suprafata, dar si sa puna vinul in valoare.

Vinul m-a dus cu gandul la Vara ce s-a dus, branza la Prospetime, iar combinatia la Visare!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu