marți, 5 iulie 2016

Cu un Rose si iz bun de Horezu se face vara


Iata ca a trecut si cea de-a opta intalnire lunara organizata de Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro. Editie de vara, in cerc mai restrans, insa foarte interesanta gratie noutatilor prezente.

Astfel, branzeturile au fost oferite de o firma olteneasca, SC Five Continent, ce produce branza fermenatata sub brandul Horezu.... în localitatea Horezu din Vâlcea. La degustare am avut spre incercat branzica proaspata, de doar 4 zile, putin sarata, dar foarte gustoasa.... Mie imi place foarte tare branza, iar aceasta avea un gust aparte, aducand cu un cascaval domol. Mai mult decat surprinzator. In comert branza produsa aici se gaseste sub etichetele Tierra De Valcea – fermented sheep cheese sau Horezu – branza fermentata.

Vinul a fost si el tot din Valcea, mai exact de la Crama Drăgași, o crama care ofera o experienta aparte, atat prin vinuri cat si prin posibilitatea de a practica turismul viticol. Crama si podgoria se afla asezate pe coama blanda a dealului si sunt scaldate de razele soarelui si de adierea blajina a vantului, creand un cadru splendid unde poti petrece timp de calitate. Locatia ofera, dincolo de peisaje, si vin, dar si cateva camere in care sa puteti sa va retrageti dupa ce ati gustat si v-ati rasfatat simturile cu roadele pamantului.

Am avut spre degustare doar trei vinuri de aceasta data, caci si crama este la inceput si inca nu are multe soiuri de vin in portofoliu.

Combinatia preferata de mine a fost ultima, Rose - Pelerin  si Branza de Horezu proaspata si piper mozaic. Vinul a fost Sec, cu 13,9 % alcool, fiind un vin de masa produs in editie limitata de 800 sticle. Acest Rose este obtinut din soiul Pinot Gris culoarea fiind data de timpul mare de contact al pulpei cu pielita , timp specific tehnologiei de obtinere a vinurilor rosii, si nu de strugurii rosii. Culoarea strugurilor Pinot Gris variaza de la gri-vinetiu pana la roz-mov iar timpul mare de contact cu pielita determina culoarea de rose. Vinul m-a dus cu gandul la Vara, iar branza mi-a inspirat Tinerete. Combinatia intre cele doua nu poate fi decat una Relaxanta.

Ca de obicei, am petrecut clipe minunate alaturi de prietenii mei dragi in locatia placuta oferita de terasa Vintage La Pasaj.

Vinul dezleaga limbile si apropie sufletele, iar branza hraneste trupul si da mintii un strop de putere. Combinatia celor doua se traduce in suflete si  minti tari!