duminică, 7 mai 2017

Branzeturi cum se..cuVin de primavara

Crama Mennini

Pentru ca imi era foarte dor, dar si pentru ca era cazul :) AsBO si Dictionar Culinar au organizat un nou eveniment dedicat vinului bun si branzeturilor fine, o noua degustare la ceas de seara.

De data aceasta, alaturi de branzeturile Delaco am adus vinuri aparte, oferite cu drag de Crama Mennini.

Locatia a fost si ea speciala, reusind sa ne duca si mai aproape de primavara, de caldura si de bucuria inceputului:  Terasa Planter's, chiar lang Parcul Romanescu. Aerul racoros din mijlocul verdetii a venit la fix sa ne racoreasca obrajii aprinsi de calitatile unice ale vinurilor.


Crama Mennini
Crama Mennini

La aceasta editie am savurat pentru prima data un Frizzante Rose, un vin aparte obtinut din Pinot Noir - Stelle di Mare. Domnul Mennini - care este italian de origine - a dorit sa aduca si pe meleaguri oltenesti un vin care sa ii aminteasca de casa si de ceea ce ii place sa bea alaturi de prieteni. Astfel a luat nastere acest vin ce te trimite cu gandul la colinele insorite si la mirosul proaspat din podgorie. Un astfel de vin a fost insotit de Camembert, branza Delaco din lapte de vaca. Simbol național al Franței, Camembert-ul s-a născut odată cu Republica Franceză, la sfârșitul secolului 18. Se spune că a fost produsă pentru prima dată de Marie Harel, soția unui fermier din Normandia, sub îndrumarea unui preot originar din regiunea Brie. De aici povestea continua pana in zilele noastre si ne incanta noua papilele gustative!
Daniel Botea si Ancuta Capatana - Multumim! :)


Aceasta editie a fost cumva altfel pentru mine, caci trecusera ceva luni de la ultima si nu imi dadusem seama cat de mult imi lipsisera evenimentele noastre. Vinurile iti deschid mereu pofta de viata si de socializare, iar branzeturile potenteaza mereu gusturile si te ajuta sa descoperi mereu noi valente ale aromelor si ale fiecarui produs in parte.

Daca ar fi sa surprind intr-un cuvant senzatia oferita de vin as spune Senzualitate, branza ma duce spre Finete, iar combinatia spre Experienta!


Multumim reprezentantului cramei pentru amabilitate, pentru numeroasele informatii oferite si mai ales pentru vinurile buuuune aduse! 

Va mai asteptam!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu