marți, 27 ianuarie 2015

Reteta de marti – Cartofi cu rozmarin si curry la cuptor



Pentru ca am primit aprecieri pentru reteta de cartofi gratinati, am decis sa pun o alta reteta de cartofi la cuptor: cartofi cu rozmarin. Eu fac acesti cartofi destul de des, mai ales cand nu mai stiu ce sa fac bun. Se potrivesc de minune si la o masa cu prietenii sau cu o ocazie.

Grad de dificultate: scazut!

Ingrediente
Cartofi – un kilogram
Ardei rosu si verde
Unt
Rozmarin
Curry
Boia de ardei (dulce de preferat)
Sare, piper,

Mod pe preparare

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare.
Pana se fac acestia se spala ardeiul, se curata si se taie in fasii mai groase. Daca va place ardeiul, puteti pune mai mult.
Dupa ce s-au fiert, cartofii se curata de coaja (cand sunt calzi). Se taie in felii subtiri, se aseaza intr-un vas termorezistent, intins, nu adanc. Se poate folosi si tava de la cuptor, tapetandu-se in prealabil cu hartie de copt.

Dupa ce s-au asezat cartofii, se pune untul si se amesteca bine, pentru a se „unge” toti cartofii. Se adauga ardeiul, se preasara sare, piper, rozmarin, curry si se amesteca din nou, pentru a se omogeniza.

Atentie! Atat curry cat si rozmarinul au un gust puternic, deci nu puneti prea mult daca nu ati mai folosit pana acum.

Se da tava la cuptorul incins cam 20 de minute, pana se rumenesc putin cartofii si fac o crusta la suprafata. Sau dupa preferinta.

Sugestie de servire

Se servesc calzi, alaturi de pui sau porc, cu salata verde sau de sfecla rosie.

Pofta mare!