Pentru ca am primit aprecieri
pentru reteta de cartofi gratinati, am decis sa pun o alta reteta de cartofi la
cuptor: cartofi cu rozmarin. Eu fac acesti cartofi destul de des, mai ales cand
nu mai stiu ce sa fac bun. Se potrivesc de minune si la o masa cu prietenii sau
cu o ocazie.
Grad de dificultate: scazut!
Ingrediente
Cartofi – un kilogram
Ardei rosu si verde
Unt
Rozmarin
Curry
Boia de ardei (dulce de preferat)
Sare, piper,
Mod pe preparare
Cartofii se fierb in coaja in apa
cu sare.
Pana se fac acestia se spala
ardeiul, se curata si se taie in fasii mai groase. Daca va place ardeiul,
puteti pune mai mult.
Dupa ce s-au fiert, cartofii se
curata de coaja (cand sunt calzi). Se taie in felii subtiri, se aseaza intr-un
vas termorezistent, intins, nu adanc. Se poate folosi si tava de la cuptor,
tapetandu-se in prealabil cu hartie de copt.
Dupa ce s-au asezat cartofii, se pune
untul si se amesteca bine, pentru a se „unge” toti cartofii. Se adauga ardeiul,
se preasara sare, piper, rozmarin, curry si se amesteca din nou, pentru a se
omogeniza.
Atentie! Atat curry cat si
rozmarinul au un gust puternic, deci nu puneti prea mult daca nu ati mai
folosit pana acum.
Se da tava la cuptorul incins cam
20 de minute, pana se rumenesc putin cartofii si fac o crusta la suprafata. Sau
dupa preferinta.
Sugestie de servire
Se servesc calzi, alaturi de pui
sau porc, cu salata verde sau de sfecla rosie.
Pofta mare!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu