joi, 15 octombrie 2020

Azi pentru Maine in Comunitate


Azi vreau sa va vorbesc despre un proiect care mi-a plăcut foarte mult și care este aproape de sufletul meu pentru ca are în centrul sau grija pentru natura si in special partea de reciclare selectiva a deșeurilor.

Proiectul se numește Azi pentru Maine in Comunitate si isi propune sa le ofere atat cetatenilor, cat si ONG-urilor din regiunea de sud a Romaniei, posibilitatea de a crea parteneriate cu autoritatile locale si companii private pentru a conlucra in sectorul colectarii selective a deseurilor. Proiectul face parte din platforma de sustenabilitate Azi pentru Maine, care mai cuprinde proiectele Azi pentru Maine pe Plaja si Azi pentru Maine in Scoala.

Acest minunat proiect va fi implementat in 22 de comunitati din cadrul a 7 judete din partea de sud a Romaniei: Arges, Prahova, Dambovita, Teleorman, Giurgiu, Ialomita, Calarasi si Municipiul Bucuresti, pe o perioada de 16 luni, incepand cu luna octombrie 2019.

In cadrul proiectului au avut loc deja mai multe acțiuni, atat la nivel de orașe cat si in judete. In Dolj au avut loc întâlniri cu diversi factori implicați în acest domeniu, dar su fost si multe activități concrete, de curățare a malului Jiului spre exemplu,  activități in care s-au implicat si voluntari din Craiova.


Printre rezultatele urmărite se afla si selectarea a 50 de cetateni sau organizatii (ONG-uri, membri ai comunitatii sau companii), care vor dezvolta un sistem de colectare selectiva, pentru a putea contribui la obiectivul general al proiectului si sustinerea acestora atat financiara cat si prin consiliere/consultanta.

Azi pentru Maine in Comunitate este un proiect dezvoltat si implementat de Asociatia CSR Nest, finantat de Fundatia Coca-Cola, prin The New World Program, in parteneriat cu Global Water Challenge 



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu