vineri, 25 martie 2022

3 Metode de a-ți schimba starea și energia: mișcare, muzica și aromaterapie

Anul acesta este despre schimbări. De fapt, asa au fost si ultimii 2 ani, plini de transformări și de creștere pe toate planurile. Anul acesta vom trece la alta etapa din viata, eu voi reveni la munca după concediul de creștere a bebelinei, al meu schimba jobul, copilul poate va merge la creșă sau va sta acasă, dar mai mult fu bunicii și mai puțin cu noi, părinții. Pe lângă aceste schimbări destul de stresante legate de acomodarea tuturor si a fiecăruia în parte, eu am și alte planuri și proiecte, pe care vreau sa le pornesc si sa fie up and running pana în iunie.
Pentru a mă putea organiza am însă nevoie de timp, răbdare și inspirație. Timp nu prea am, nici foarte multa răbdare, însă ceva inspirație am, iar când nu am reușesc sa intru în stare cu ajutorul unor mici trucuri. Primul este muzica! Mereu ascult muzica atunci când pot, iar fetita mea este mare melomana. Ii pun și ei muzica pe care o ascult eu de regula, fie ea mai ușoară ori clasica, dar ii pun, fireste, și muzica speciala pentru copii. Am observat ca aceasta are un efect de inveselire și asupra mea, asa ca am învățat sa o ascult chiar dacă uneori nu am chef IAR de Cici sau Cocomelon.
Pe locul doi se afla plimbările in aer liber sau lucratul în gradina, printre flori și gâze. Ador sa stau în curte, sa plantez flori, sa a grija de ele și sa simt vantul în par!
Atunci când vremea nu permite sa stau afara, recurg la secretul mei numărul 3: uleiurile parfumate si bețișoarele, deci aromaterapie!

Aromaterapia este o plăcere veche, la care apelez în special în perioada rece. Atunci pun câteva picături de ulei aromat în difuzor si umplu casa de... o anumită stare! Pentru ca asta fac mirosurile: ma poarta într-o anumita stare, îmi da o direcție si imi schimba energia foarte ușor. Când este cald afara ador sa fac un truc: aerisesc bine casa, picur ulei aromat în difuzor, aprind lumanarica și întru la duș sau plec afara/de acasa. Când ies din duș sau intru în casa ma lovește acel miros special și îmi da o senzație divina. Atunci devine casa mea ACASA. Am învățat acest truc de la cineva și, după prima experiență, am transformat acest lucru intr-un obicei care ma relaxează si ma inspira de fiecare data. 
După nașterea fetitei am rărit destul de mult acest obicei pentru ca mirosurile puternice nu sunt recomandate pentru bebeluși, dar acum, pe măsură ce a Mao crescut, am început sa reiau vechile placeri. Nu va imaginati ca mirosul era înainte prea puternic, dar am zis sa nu risc nimic. Acum 2-3 picaturi sunt suficiente pentru a schimba aerul și a crea ambianta dorită.
Am descoperit la Aroma Land sticluțe de ulei care poarta nume simbolice, precum Inspirație, Pasiune, Optimism. Ai așadar de unde alege ceea ce ți se potrivește intr-un anumit moment. Eu zic sa le încercați pe toate și sa va opriți la cele care se potrivesc cu personalitatea și stilul vostru. Caci fiecare este unic, nu-i asa?!
Cei de la Aroma Land au creat o colecție speciala pentru primavara-vara, Aroma Land Momente de sinergii uleiuri parfumate. Inspirate din natură şi de trăiri pozitive, vor crea în casa ta o atmosferă relaxantă care să-ţi îmbunătăţească starea de spirit.
Cele 6 parfumuri unice din Colectia Momente care îţi vor încânta simţurile sunt:
• PASIUNE - Sinergia orhideei şi santaului pentru momentele în care vrei să te înconjori de iubire.
• DORINŢĂ - Sinergie trandafir şi mosc pentru momentele în care îţi aşterni visurile în univers.
• INSPIRAŢIE - Sinergia aloe vera şi vanilie care te îmbie cu delicateţe spre visare şi creativitate.
• OPTIMISM - Sinergia lavandă şi salvie pentru momentele în care vrei să te înconjori de energie pozitivă.
• VITALITATE - Sinergia violetelor şi a fructelor de pădure care îţi oferă doza de energie necesară pentru a excela
• CLARITATE - Sinergia bergamotei, gardeniei şi mentei care te ajută să-ţi pui ordine în gânduri şi să te reîntorci la tine.

Eu am ales Inspirație și Dorința, nu ma pot decide intre cele doua. Inspirația ma relaxează, iar Dorința are acea nota de mosc ce ma imbraca parca și îmi da o stare wow. 
Aroma Dorinţă aduce împreună spiritul oriental din aroma de mosc cu delicateţea parfumului de trandafir. Astfel, parfumul rezultat nu numai că îţi va transforma energia casei, dar te va ajuta să descoperi starea de care ai nevoie pentru a visa şi a crede în dorinţele tale.
Iată, așadar, cum, prin aromaterapie, reușesc sa me deconectez de la tot ce ma stresează și ma încarcă și reușesc sa intru în starea necesara pentru a-mi vedea de treburi și de planuri. Nu e ușor, însă aceste mici trucuri ma ajuta sa ies din rutina și sa îmi înfrumusețez fiecare zi. Acum, de multe ori, când simt un anumit miros îl asociez instantaneu cu o anumita persoana ori cu anumite momente foarte specifice din viata mea. Este un alt mijloc de a crea și păstra amintirile mereu vii.
Vouă ce parfumuri din Colecția Momente va place sau care va atrage cel mai mult?

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu