vineri, 2 februarie 2018

Sa incepem anul cum se cuVin(e) - Crama Vladoi


Crama Vladoi

Iata ca a venit si anul 2018, cu toate surprizele si noutatile sale. Pentru ca anul trecut pe final am fost mai putin vorbareata cu voi, pe blog, azi m-am decis sa va povestesc ultima mea aventura legata de vin, si anume degustarea ce a avut loc saptamana trecuta la Restaurant Marmara, gazda ce a devenit deja o traditie.

Am revenit asadar la Branzeturi cum se cuVin, eveniment ajuns la editia cu numarul 19 si organizata, ca de fiecare data, de Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro.

De data aceasta vinurile au fost oferite de Crama Vladoi, din zona Murfatlar, cei doi reprezentanti de seama venind special pentru noi de la atat de mare departare. Eu ce sa spun... m-am bucurat tare, caci am avut de savurat 6 vinuri, carora li s-a adaugat o surpriza, si anume un spumant alb fresh, deosebit de fin...

Tata si fiica - familia Vladoi

Ne-am adunat in numar mare de aceasta data, semn ca ne era dor unora de ceilalti. Vinul, bun si, pe alocuri, chiar surprinzator, a reusit sa ne dezlege limbile si sa ne intindem la discutii lungi si spumoase. Domnul Ion Vladoi si fiica sa Anca Maria proprietari si vinificatori, ne-au povestit cu dragoste despre istoria locului, a comunitatii si a cramei lor, destul de tanara inca.

Dintre toate combinatiile de vin si branzeturi (oferite ca de obicei de prietenii de la Delaco) am avut vreo 3 preferate.

Tin sa mentionez ca de data aceasta am avut surprize si la branzeturi, nu numai la vin, asa ca am ce va povesti.

„Echipa” favorita de data aceasta a fost formata din Chardonnay baricat alaturi de branza Havarti si pere. Chardonnay este unul dintre vinurile mele preferate, iar branza a fost uimitoare – prima data cand am gustat acest sortiment. Havarti este o branza de origine daneza, grasa, versatila si maturata cel putin 2-3 luni. Sa nu mai spun ca vinul a primit premiul de excelenta la Vinul.ro.

Daca ar fi sa alint vinul, i-as spune Pretiosul, branzei i-as spune Emancipata, iar asocierii cred ca i s-ar potrivi cel mai bine termenul de Hight Class 😊



Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu