luni, 11 mai 2015

Aloe Vera – planta minune a medicineiAceasta planta – cunoscuta sub numele de Aloe Vera, avand insa alte denumiri stiintifice – face parte din familia Liliaceae, familie de plante din care fac parte si ceapa si usturoiul. Din planta se folosesc diferite parti, avand proprietati curative pentru o gama foarte variata de afectiuni si probleme. Poate fi folosita pentru uz intern dar si extern, fara a avea contraindicatii.

Beneficiile sale sunt numeroase, atat pentru ameliorarea unor probleme de sanatate, dar si pentru un stil de viata sanatos. Aloe vera este o planta foarte bogata in minerale si vitamine precum vitamina A, C, E, acid folic, colina, B1, B2, B3 (niacin), B6. Aloe Vera este, de asemenea, una dintre puținele plante care contin vitamina B12. Unele dintre cele 20 de minerale aflate în Aloe sunt calciu, magneziu, crom, zinc, sodiu, fier, seleniu, potasiu, mangan, cupru.

Extractul din Aloe ajuta la detoxifierea organismului. Fiind o planta a carui seva este gelatinoasa, aceasta antreneaza pe parcursul sau in sistemul digestiv reziduurile si toate toxinele ce nu au fost eliminate corect.

Un mare beneficiu al acestei plante este si rolul sau in intarirea sistemului imunitar si a sistemului cardiovascular. Acest lucru este posibil datorita sustinerii circulatiei si a celulelor albe din sange, cele care lupta impotriva virusilor si a oricaror elemente straine corpului uman.

Sa nu uitam ca extractul de Aloe este folosit la scara larga si in industria de cosmetice si frumusete, tocmai datorita efectelor benefice asupra pielii. Are rol calmant, iind un aliat in lupta cu arsurile solare sau cu arsurile de orice tip, in cazul iritatiilor sau a muscaturilor de insecte, ameliorand in acelasi timp durerea.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu