miercuri, 3 decembrie 2014

Planificarea unei calatorii neprogramateCu totii ne dorim sa plecam cateodata in lumea larga. Sau macar pana in cel mai apropiat oras.
Ca sa scapam de tot. Si de toti. Vrem sa evadam.

Uneori este mai greu, alteori mai usor, alteori imposibil.
Fie nu avem bani, fie nu avem masina, fie nu avem cu cine, fie nu putem scapa de  cineva si nu vrem sa luam cu noi, fie nu avem timp. Motive sunt multe. Scuze si mai multe. Insa uneori trebuie sa treem peste toate si sa plecam pur si simplu.

Asa ca m-am gandit sa fac un mic ghid despre ce trebuie sa facem daca „ni se pune plata” si vrem sa plecam.

Daca plegam neplanificat, avem nevoie de:
  1.  Bani. Nu putem pleca nicaieri daca nu avem ceva bani la noi. Astfel, trebuie sa ne asiguram ca avem mereu bani cash la noi, dar si cardul in caz de urgenta.
  2. Haine. Daca este iarna, si chiar daca plecam pentru o singura zi, este mai bine sa ne luam la noi si ceva in plus. Nu se stie peste ce dam pe drum, cum va fi vremea sau daca vom ramane inzapeziti sau va trebui sa impingem la masina si ne vom uda hainele. Va trebui sa fim pregatiti pentru orice. Daca este vara, atunci trebuie sa luam, pe langa schimb, si un pulover mai gros, pentru seara sau pentru o vreme mai ploioasa.
  3. Ceva de mancare si apa. Mereu ne spunem ca vom lua de pe drum. Dar nu se potriveste mereu traseul cu planul. De aceea, daca nu ai timp sa faci acasa cateva sandvisuri, te poti opri pe drum sa iei cateva de la un supermarket sau de la un fast food. Nu trebuie sa te limitezi doar la biscuiti, chipsuri si cola. Un sandvis bun, consistent si proaspat va face o treaba mai buna. Iar cola nu tine de sete. Asa ca ia o sticla de apa de 2 litri pentru 2 persoane (vara vei bea mai mult, dar se incalzeste in masina daca nu ai lada speciala). Servetele si pahare de unica folosinta.
  4. O patura. Acest element nu trebuie sa lipseasca din nici un autoturism. Fie pentru invelit, fie pentru stat la picnic.
  5. Incarcatorul de masina pentru telefon. Pentru orice eventualitate.
  6. Daca esti fata (dar nu numai) va trebui sa iti iei si ceva cosmetice, pe langa deodorantul ce nu trebuie sa lipseasca niciodata din geanta. Un glos, o crema de fata, eventual de maini, niste servetele demachiante si altele umede, este un minim pentru trusa ta de drum.
  7. Un rucsac mai incapator, in care sa pui toate astea in caz de nevoie.
  8. Multa voie buna! Obligatoriu!


Aceasta este lista scurta, cu strictul necesar. Vom face adaugiri, daca ne mai vin idei.

Ne puteti ajuta si voi cu un comentariu. Multumesc!


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu