luni, 4 septembrie 2017

"Craiova - Cetatea Tinerilor, nu a Banilor” - proiect cu tineri pentru tineri


Nu cu mult timp in urma am fost invitata sa particip la conferinta de lansare a unui nou proiect in Craiova. Ideea m-a captat imediat pentru ca este legat de tineri si se desfasoara in orasul nostru, unde nu se intampla atat de multe lucruri pentru ei precum as dori eu.

Asociatia Femei cu Perspectiva din Romania” este cea care a initiat acest proiect si el are in vizor problemele cu care noi toti, dar in special tinerii se cinfrunta atunci cand este vorba de relatia cu autoritatile. Astfel, el isi propune sa ii instruiasca pe tineri asupra modului in care acestia pot să folosească cat mai eficient Legea nr.544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public. Programul este dezvoltat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile în parteneriat cu Romanian-American Foundation.


Acest proiect se deruleaza in perioada 1 aprilie-30 septembrie si doreste sa ajute un grup de 30 de tineri sa invete cum pot solicita informatii de interes public. Acest lucru se realizeaza prin discutarea urmatoarelor acte normative:

-  Legea nr.544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.663 din 23 octombrie 2001;

- Normele metodologice de aplicare a Legii nr.544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.123 din 7 februarie 2002;

- Legea nr. 52 din 2003 privind transparența decizională în administrația publică, publicată în Monitorul Oficial nr. 70 din 3 februarie 2003.

Proiectul a fost imediat adoptat de tinerii prezenti la diversele activitati, demonstrand inca o data - daca mai era necesar - interesul lor si dorinta de a se implica mai mult in viata orasului si in rezolvarea diverselor probleme cu care ei se confrunta dar pe care nu stiu cum le pot aborda sau cui se pot adresa pentru asta.

Daca doriti sa aflati mai multe informatii despre proiect si despre tinerii nostri frumosi, atunci puteti vizita pagina de Facebook dedicata.





Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu