Privind in urma, mult in urma :) - adica acum mai bine de 3 ani - imi dau seama ca in viata nu trebuie sa iei niciodata lucrurile asa cum spun altii ca sunt sau sa le accepti fara a le cerceta. Eu credeam ca vinurile sunt toate la fel. Adica... vinul este vin. Evenimentele noastre Branzeturi cum se... cuVin mi-au dat ocazia de a incerca tot mai multe vinuri, tot mai multe sortimente si tot mai multi producatori, astfel ca am descoperit cat de bogata este aceasta lume si cat de diferite pot fi aceste licori magice.
Vinul pentru mine era rosu, tare si aspru. Intre timp a ajuns in naunte de auriu si rose pana la rubiniu si negru, sec sau demisec ori chiar dulce, matasos sau cu tanini mai pronuntati.
La sfarsitul lunii mai am avut un nou eveniment unde am avut invitate vinuri din zona Odobesti alaturi de branzeturile Delaco.
Locatia, noua pentru mine, a fost la inaltime si parca s-a integrat perfect in atmosfera data de vinurile savuroase si de branzeturile fine, povestite atat de frumos de Narcis Neagoe si Alin Sintimbrean de la DictionarCulinar.ro. Hotel Rexton - gazda noastra - a oferit o sala mare si boema, perfecta pentru grupul nostru numeros de bloggeri si instagramisti :)
Dintre cele trei asocieri de vinuri si branzeturi preferata mea de data aceasta a fost cea intre Feteasca Regala si Brie.
Vinul se potriveste de minune pentru caldura verii. Feteasca Regala 2013 pe care am degustat-o este un vin sec cu 12% alcool. Este un vin cu un corp mediu, cu arome de citrice, piersici si flori de acacia, urmat de un gust proaspat si fructat, cu finis indelungat.
Este ideal pentru a fi servit alaturi de salate, peste, sushi, fructe de mare, pui, paste usoare sau platouri de branzeturi.
Si, pentru ca tot vorbeam de caldura, el se serveste rece, la temperatura de 8 - 10 gr. C.
Vinul a mers de minune cu branza Brie, o branza cremoasa de vaca, usor sarata. Aceasta branza de la Delaco este printre preferatele mele, caci are acea finete si aroma discreta pe care o caut la o delicatesa.
Asociatia Bloggerilor Olteni a reusit sa creeze si de data aceasta un eveniment frumos, intr-o locatie noua si cu oameni noi. Somelierul Narcis Neagoe a fost in premiera la noi, dar il mai asteptam pentru ca ne-a oferit o mutime de informatii noi despre vin si producerea acestuia.
Vinul a fost o Placere, branza un Alint, iar combinatia... un Rasfat! :)
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu