joi, 20 octombrie 2016

Speranta...



Astazi despre speranta

Se spune ca speranta moare ultima... si asa este. De cate ori nu ti s-a intamplat sa te afli intr-o situatie ingrozitoare, sa simti ca ai atins cel mai de jos nivel si totusi, in ciuda oricarei aparente, inca sa speri? Asta ni se intampla tuturor... din fericire.

Sunt fascinata de aceste jocuri ale sortii, in care azi ai totul, maine nimic, azi esti fericit, maine esti la pamant, azi te consideri cel mai norocos om de pe pamant, maine totul se risipeste sub ochii tai si crezi ca viata ta s-a terminat. Si cu toate astea speri.

Da. Din pacate, de cele mai multe ori ramai cu speranta, pentru ca lucrurile nu se mai indreapta... Se schimba, se reinventeaza... te reinventezi, apar lucruri noi si treptat uiti. Speranta ta s-a materializat in ceva cu totul nou... insa si-a jucat rolul pana la capat si te-a tinut pe linia de plutire.

Se intampla insa uneori ca ceea ce ai sperat cu adevarat sa se intample. Ce poate fi mai frumos? Fie ca este vorba de obtinerea jobului dorit (pe care il ocupase insa altcineva in locul tau), fie ca problema nu este asa de grava cum a fost ea zugravita initial, fie ca iubitul (sau iubita) si-a dat seama ca totusi meriti sansa ta la fericire alaturi de el/ea.

Atunci cand ceea ce ai sperat se implineste ti se pare ca zbori. Pentru mine aia este fericre: sa vezi ca nu ai sperat in zadar, sa vezi ca ceea ce iti doresti tu s-a materializat si ca te poti bucura.

De multe ori se intampla sa stii ca lucrurile nu se mai pot intoarce la ceea ce era si cu toate astea sa speri. Cum poti sa speri la ceva ce stii ca este imposibil? Pentru ca ai invatat pe pielea ta ca in viata nimic nu este imposibil daca vrei si daca lupti pentru ceea ce vrei. Si asa apare speranta.


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu