Iata ca a revenit cu un nou articol si o noua editie a Branzeturilor cum se… cuVin, eveniment de care imi era tare dor si la care am reusit cu greu sa ajung, dar nu regret nici un moment efortul depus! 😊
Evenimentul este organizat, ca de fiecare data, de Asociatia Bloggerilor Olteni si DictionarCulinar.ro si afost gazduit de o superba locatie din centrul Craiovei – Restaurant Casa Zamfirescu
Partenerul acestei editii a fost Crama Histria, de la malul marii! Cu vinurile lor minunate ne-am întâlnit si acum doi ani, cand acelasi Paul Fulea – cofondator, oenolog si…. alte cateva roluri asumate cu incredere, curaj si mai ales cu rezultate – a venit la Craiova si ne-a facut cunostinta cu Ammos!
De data aceasta ne-a introdus o noua gama – Nikolaos! Ce sa va spun?! Un vin rose atat de bun nu am mai baut de ceva vreme…. Nikolaos Rose este un vin tare, cu 14.5% alcool, deci nu te joci cu el deloc! Merge baut rece, precum orice vin Rose, iar temperatura joasa ii scoate in evidenta toate farmecele! Vinul Nikolaos Rose este fermentat cu drojdie din flora spontana, fiind o incercare reusita de a evidentia caracteristicile deosebite ale terroir-ului dobrogean. Cu un aspect limpede stralucitor, de un roz cu nuante de mandarine coapte, vinul se remarca prin arome fructate usor condimentate de note florale. Este un vin robust, cu taninuri ferme, un rose versatil, cu aciditate relativ mica, insa cu un gust remanent lung si savuros.
Am reintalnit si Ammos Rose, un vin fructat, ideal pentru vremea de afara, pentru vara, soare, plaja, sezlog sau o seara de rasfat cu prietenii la o terasa.
Ca sa va faceti o idee despre rasfatul complet, va las mai jos împerecherile facute de catre Daniel Botea si Alin Sintimbrean:
1. Nikolaos Alb - Sauvignon Blanc + Mozzarella Delaco
2. Ammos Alb - Riesling & Sauvignon Blanc + Brie Ile de France
3. Nikolaos Rose - Merlot Rose + Delaco Branza pentru gratar
4. Ammos Rose - Cabernet Sauvignon & Merlot Rose + Havarti Delaco D'Exceptie
5. Ammos Rosu - Cabernet Sauvignon & Merlot + Grana Padano Delaco D'Exceptie
Branzeturile folosite in asociere a fost oferite cu generozitate – ca de fiecare data – de catre Delaco – Fan Brânză. Delaco este unul din cei mai mari jucatori de pe piata de branzeturi din Romania, parte integranta a grupului francez Savencia, unul dintre cei mai mari producatori de pe piata de lactate la nivel mondial.
Importator exclusiv al unor branduri renumite precum Bergader, Castello, Ile de France, Zott, Arla, Joya sau Milkana, Delaco ofera un portofoliu de produse foarte vast clientilor de pe piata din Romania.
Produsele sub brandul Delaco sunt atent selectionate si produse dupa rigori stricte pentru a oferi cea mai inalta calitate.
A fost prima mea intalnire cu Delaco Branza pentru gratar. Aceasta este o branza Halloumi (din care am mai amncat), insa cea de la Delaco este foarte, foarte buna! Cum eu sunt ovo-lacto-vegetariana, ma cam saturasem de legume la gratar. Iata ca aceasta branza este speciala pentru a fi pusa pe gratar, si este o excelenta alternativa la traditionalele preparate la gratar.
Este o branza semi-moale, murata, din lapte de vaca, cu un gust sarat si o textura cremoasa, gumoasa, ferma si elastica in acelasi timp. Punctul de topire la Halloumi este mai mare decat la branzeturile obisnuite, astfel incat pusa pe gratar nu se scurge printre elementele gratarului, ci se rumeneste cu dungile specifice produselor pentru gratar.
Se mananca prajita pe gratar sau in ulei impreuna cu legume sau salate. Cipriotii o prefera alaturi de pepene in verile calduroase sau in combinatie cu carne afumata de porc sau cu carnati de miel (halloumi & lountza).
Seara a fost vesela, colorata, presarata cu povestirile pline de personalitate ale lui Paul – despre vinurile sale, si ale lui Daniel – despre toate celelalte.
Probabil ati dedus deja care a fost combinatia favorita: Nikolaos Rose - Merlot Rose + Delaco Branza pentru gratar
Despre vin pot spune ca este Miraj, despre branza – Noutate, impreuna: Incantare!
Niciun comentariu :
Trimiteți un comentariu