luni, 30 aprilie 2018

Si la noi se produc vinuri ecologice. Stiati?


Domeniul Bogdan
Domeniul Bogdan

Da, am aflat si eu de curand faptul ca si la noi in Romania se produc vinuri ecologice. Ce inseamna asta? Un vin ecologic este un vin curat, care este produs dintr-o vita care a afost ingrijta natural, fara a se folosi ierbicide, pesticide, ingrasaminte chimice sau fungicide. Pentru ingrasarea solului se folosesc doar produse rezultate din cresterea animalelor, precum balgarul de vaca.

Aceste vinuri se produc undeva in Dobrogea, langa Medgidia, pe Domeniul Bogdan. Aici se practica o cultura biodinamica, unde se tine cont de calendarul natural.

Mi s-a parut fascinant ca si la noi oamenii au inteles cat este de important sa respectam natura, caci astfel ne respectam pe noi.

Vinurile produse si distribuite in tara sub brandul Domeniul Bogdan mi s-au parut - fara sa exagerez - unele dintre cele mai bune vinuri baute vreodata. Fie ca esti sau nu un cunascator, aceste vinuri sunt usor de baut, fie ca alegi sa le savurezi ca atare, fie in asociere cu diverse preparate culinare.

Eu am avut bucuria sa le degust la un nou eveniment marca bloggeri olteni, organizat intr-un loc foarte primitor, in centrul Craiovei, si anume la Craft Pub. Am si mancat ceva, si va spun ca a fost delicios! Absolut delicios! :)

Am gustat, degustat si savurat 5 sortiemnte de vin

Domeniul Bogdan - Cabernet Sauvignon
  • Riesling, Domeniul Bogdan 2016, sec
  • Sauvignon Blanc, Domeniul Bogdan 2016, demisec
  • Rose Feteasca Neagra + Syrah, Domeniul Bogdan 2017, demisec
  • Cabernet Sauvignon + Syrah, Domeniul Bogdan 2016, demisec
  • Feteasca Neagra, Domeniul Bogdan, 2016, sec
Nu am putut sa ma decid care mi-a placut mai tare, caci toate sunt foarte bune si au anumite calitati care le separa de orice am baut pana acum.

Povestit atat de frumos de catre domnul Marius Rusu, Area Sales Manager la Domeniul Bogdan, am decis sa votez azi pentru Sauvignon Blanc, Domeniul Bogdan 2016, demisec. Un vin alb minunat, perfect pentru vara ce se apropie!

Nu ezitati sa cumparati acest vin natural atunci cand il gasiti pe rafturile din marile magazine: Kaufland, Carrefour, Cora, caci veti ramane surprins!

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu